Guide: 5 ting du skal overveje, når du køber bil

Er din bil gammel og slidt, eller er går du bare og ønsker dig en ny? Så er du kommet til det helt rigtige rigtige sted. Der er nemlig mange forskellige ting, man skal overveje, når man køber en ny bil. Du skal blandt andet overveje, hvilket brændstof den skal køre på. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med 5 forskellige ting, du skal overveje, når du køber bil. Heriblandt finansiering af bilen, og hvordan du vælger den rette type.

Benzin, diesel eller el?

Det første du skal overveje, når du køber en bil, er, hvilket brændstof den skal køre på. Bilproduktionen udvikler sig hele tiden, og der findes i dag flere forskellige former for brændstof. Det nyeste skud på stammen er elektricitet. Det er de seneste par år blevet enormt populært med el-biler. En af de primære grunde til dette er, at det er bæredygtigt. Det lyder måske umiddelbart som den mest fornuftige løsning. Selvom el-biler er fantastiske for miljøet, kan de være en smule upraktiske for dig som forbruger. El-biler kan nemlig ikke køre lige så langt på en fuld ladning, som en almindelig benzin eller diesel bil kan. Du skal altså overveje grundigt, hvilket brændstof du ønsker, din bil skal køre på, før du trykker køb. Der er fordele og ulemper ved alle former for brændstof. 

Finansiering af bilen

Når du har overvejet, og besluttet dig for, hvilket brændstof, din bil skal køre på, er det videre til næste skridt, som er finansiering af bilen. Du tænker måske, at det næste skridt er at købe bilen. Her tager du dog helt fejl! Der er mange skridt før køb. Det næste skridt er i dette tilfælde at finde ud af, hvordan bilen skal finansieres. Du har som udgangspunkt muligheder indenfor finansiering af bil. Den første mulighed er kontant betaling. Måske er du god til at spare op, og kan derfor betale bilen på én gang. Den anden mulighed er at tage et billån. Ønsker du at tage et lån til bil, skal du enten kontakte din bank eller forhandler, og tage en snak om finansiering af bil. Sammen kan i lave en plan for blandt andet ÅOP, renter og løbetid. Vil du gerne vide mere, kan du besøge denne guide omkring bilfinansiering, som går mere i dybden. 

Ny eller brugt bil?

Nu har du form egentlig styr på, hvilken type bil du skal have, og hvordan du vil klare finansiering af bilen. Det næste, du skal gøre, er at overveje, om du vil købe en ny eller brugt bil. Her er der igen både fordele og ulemper ved begge dele. Fordelen ved at købe en ny bil er, at du kan være sikker på, at alt fungerer, som det skal. Ulempen er dog, at nye biler ofte er dyre. Fordelen ved brugte biler er derimod, at de ofte er meget billigere. Brugte biler er desuden et mere bæredygtigt valg. Ulempen ved at købe en brugt bil er dog, at den kan gemme et hav af forskellige fejl og mangler. Den brugte bil kan derfor ende med at blive mindst lige så dyr som den nye bil. Vælger du at købe en brugt bil, er det vigtigt, at du undersøger markedet ekstra grundigt, før du vælger bilen. Hav desuden en klar kontrakt, som gennemgår bilen fra top til tå. På denne måde undgår du at blive snydt. 

Læs mere her: https://fdm.dk/alt-om-biler/koeb-leasing-salg/ny-eller-brugt-bil/skal-jeg-koebe-brugt-eller-ny-bil

Hvilken type bil?

Når du har fået styr på alle detaljerne, er det tid til at overveje, præcist hvilken type bil, du gerne vil have. Her skal du ikke kun overveje selve bilmærket. Du skal desuden også overveje, hvor rummelig bilen skal være, om den skal have lædersæder eller stofsæder og om den skal have ekstra funktioner. Der findes en lang række forskellige biler på markedet i dag, som alle er vidt forskellige. Det er vigtigt, at du tænker praktisk, når du vælger bil. Dette gælder særligt, hvis du har en stor familie, som skal være passagerer i bilen regelmæssigt. 

Køb i Danmark eller udlandet?

Det sidste du skal overveje, når du køber en ny bil, er, om du skal købe den i Danmark eller i udlandet. Måske er du allerede klar over, at biler i eksempelvis Tyskland er langt billigere end i Danmark. Dette skyldes de danske afgifter. Bilkøb i Tyskland kan være en smule mere komplicerede end i Danmark, og du skal derfor overveje, om det er det værd for dig.